Cuvée

Cuvée [kyvé] (někdy též cuvee nebo kupáž) je označení vína, které se připravuje smícháním několika odrůd hroznů, rmutů nebo moštů dohromady. Scelování vín pomáhá k dosažení harmonie konečného produktu, aby byl celkový dojem vína lepší.

Cuvée může být smíchané z více než dvou odrůd, tehdy se však na etiketě vyznačuje procento jednotlivých odrůd.

Název Cuvée pochází z francouzského slova cuve (nádoba, káď).

 

Nejprodávanější

  • vjs karmazinPro vyzrálé borce
    2016 Suché, nefiltrované Víno ze svahů devíti údolí Moravské zemské víno
    Dostupnost:Máme skladem > 6 lahv.
    Kód:112165A33
    Značka:Víno J. Stávek (ČR)
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.