Cuvée

Cuvée [kyvé] (někdy též cuvee nebo kupáž) je označení vína, které se připravuje smícháním několika odrůd hroznů, rmutů nebo moštů dohromady. Scelování vín pomáhá k dosažení harmonie konečného produktu, aby byl celkový dojem vína lepší.

Cuvée může být smíchané z více než dvou odrůd, tehdy se však na etiketě vyznačuje procento jednotlivých odrůd.

Název Cuvée pochází z francouzského slova cuve (nádoba, káď).

 

Nejprodávanější

  • Řadit dle:
  • 2 položek celkem

Stránka 1/1

  • vjs karmazinTip
    2016 Suché, nefiltrované Víno ze svahů devíti údolí Moravské zemské víno
    Dostupnost:Zraje ve sklípku
    Kód:112165A33
    Značka:Víno J. Stávek (ČR)
  • vjs lokus cervenyTipSalon vín ČR
    Jakostní likérové víno - 2016 Sladké  
    Dostupnost:Máme skladem > 6 lahv.
    Kód:112161A23
    Značka:Víno J. Stávek (ČR)
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.