Veltlínské červené rané

Odrůda vína

Veltlínské červené rané (Frühroter Veltliner, Rote Malvasier) - tato odrůda nemá zcela vyjasněné místo původu, podle genové analýzy vznikla nahodilým opylením Sylvánského zeleného pylem Veltlínského červeného, do České republiky se dostala z Dolního Rakouska. Největší zastoupení vykazuje ve vinařské oblasti mikulovské a strážnické.

Hodnocení vína

Barva bývá světle žlutá. Vůně neutrální, chlebnatá, mírně kořenitá. V chuti je velmi extraktivní, chlebové, s nižším obsahem kyselin. Většinou středně plné, v koncovce chuti kořenité.

Pokrmy k vínu

Vhodné ke studené kuchyni, mořským plodům, rybím pokrmům.

 

Vypito

Omlouváme se, ale všechno je v této kategorii již vypité, nebo snědené

ale nebojte se, možná už teď jsme někde v sklípku a sháníme pro Vás nová překvapení... :-)

Zkuste si zde prosím třeba najít něco jiného z naší bohaté nabídky