Pro vyzrálé borce Doprodáváme, brzy bude vypité

Bodro BODRO (ME+CS)

  • výběr z hroznů - 2019
  • Suché
  • Mikulovsko
  • 288,43 Kč bez DPH
  • Už je bohužel vypité
349 Kč
Kategorie: Vína
Barva: Červená
Země původu: ČR
Region: Mikulovsko
Odrůda: Cabernet Sauvignon (CS), Merlot (Me)
Obsah cukru: Suché
Třída a druh: Výběr z hroznů
Ročník: 2019
Cenová kategorie: D - hodnotná vína
Objem (L): 0,75
Zbytkový cukr (g/l): 1,9
Kyselina (g/l): 5,4
Cukernatost moštu (°NM):
Alkohol (obj.%): 12,5
Uzávěr: korek
Číslo šarže: 1419
Alergeny: Oxid siřičitý a siřičitany
Položka byla vyprodána...
 

Toto robustní víno je velmi intenzivního aroma. Na svědomí jej má především průbojná odrůda Cabernet Sauvignon. Je hlavně o černém ovoci. V široké komplexitě aroma můžete nalézt pečený čaj s černý rybízem, tmavými višněmi a s aronii. Vůni doplňuje aroma eukalyptu a kakaového bobu. Chuť připomíná hořkou čokoládu, skořici a marmeládu z lesních plodů, kterou slíznete přímo z vařečky při její přípravě. Dochuť doplní také sladký tanin z měkké odrůdy Merlot. Víno zrálo 15 měsíců v sudech z francouzského dubu a je originální kupáží jednoho velkého, v němž se udržela ovocnost, a několika malých sudů o objemu 225 litrů, které vínu dodaly na kořenitosti a plnosti. Jak kulatě, mohutně a přitom drze vypadá název, takové je víno samo.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Honza Stávek

Víno J. Stávek je rodinné vinařství situované ve Vinařském dvoře v Němčičkach, který byl postaven v roce 1898 a v němž už dnes vyrůstá pátá generace vinařů. Vinařství se specializuje na fortifikovaná vína, jejichž výroba je v tuzemsku vzácná, a také výjimečná červená vína a vína rosé.

Důležitou součásti produkce jsou i rodinná cuvée, jejichž recept pochází vždy od jednoho z předků stávajícího enologa Jana Stávka. Hrozny pro přípravu vin pochází především z malebných Němčiček, velká část vinic je pěstována v režimu integrované produkce. Důležitou součástí práce je enoagroturistika, při které se návštěvníci nejen seznámí s domácími víny, ale také degustace ve vinicích a v několika sklepích a poznají cely proces výroby. Tento edukativní přístup není náhoda. Honza Stávek je lektor výroby vina na České zemědělské univerzitě v Praze, Vinařské akademii ve Valticích a Národním vinařském centru.

#ShowMore#


Vinařská oblast:  Morava
Podoblast: Velkopavlovická
Obec: Němčičky
Rozloha vlastních vinic: 9 ha
Roční produkce:  45.000 lahví

Adresa: Ing. Jan Stávek, Ph.D., 691 07, Němčičky 176