Vinařství Václav (ČR)

Vaclav

Vinařství Václav je malé butikové vinařství s roční produkcí 20 tis lahví převážně bílých vín z tradičních domácích odrůd. Sídlí přímo v Hustopečích, ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v původním zrekonstruovaném sklepě. Mladé vinařství bylo založeno teprve roku 2015 Tomášem Teplým a Oldou Vachalou.

Víno vyrábějí výhradně ze svých vlastních vinic, které mají vysazeny 4 km od vinařství ve vinařské obci Kurdějov. Do vinice může jen speciální pásová technika, jako na Mosele. Vinohrady jsou v režimu BIO a mají širokou mozaiku různých půdních a mikroklimatických podmínek. Právě na jedinečnosti poloh vinic a vůbec terroir hodně staví. I z toho důvodu produkují vína ve 3 různých kategoriích (Classic, VÁCLAV a TERROIR) a k jejich výrobě používají jak nerezové tanky, tak různé typy sudů v poměru cca 60% : 40% (nereze: dřevo).

Dokonale gravitační vinařství nabízí vína moderní i terroirová, ze stejných hroznů – ideální ke srovnávání. Vína leží v akátových i dubových sudech.

Vinařská oblast: Morava

Podoblast: Velkopavlovická

Rozloha vlastních vinic: 7 ha

Roční produkce: 20 000 lahví

 

Nejprodávanější

  • Řadit dle:
  • 9 položek celkem

Stránka 1/1

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.