Doprodáváme, brzy bude vypité

Rulandské bílé - Liščí vrch

  • výběr z hroznů - 2016
  • suché
  • Liščí vrch, Březí
  • 197,52 Kč bez DPH
  • Už je bohužel vypité
239 Kč
Kategorie: VínaBílá Sauvignon (Sg), Bílá Ryzlink vlašský (RV), Zobrazit další kategorieBílá Ryzlink rýnský (RR), Bílá Sylvánské zelené (SZ), Bílá Veltlínské zelené (VZ), Bílá Chardonnay (Ch), Bílá Rulandské bílé (RB), Bílá Pálava (Pa), Bílá Muškát moravský (MM), Bílá Veltlínské červené rané (VČR), Bílá Cuvée, Bílá Rulandské šedé (RŠ), Bílá Solaris, Bílá Müller Thurgau (MT), Bílá Tramín červený (TČ), Bílá Hibernal (HI), Bílá Johaniter (JOH), C - vyzrálé ceny, Suché, Bílá Frankovka (Fr), Bílá Rotgipfler, Bílá Saphira, Růžová Rulandské bílé (RB)
Barva: Bílá
Země původu: ČR
Region: Mikulovsko
Trať, Obec: Liščí vrch, Březí
Odrůda: Rulandské bílé (RB)
Obsah cukru: Suché
Třída a druh: Výběr z hroznů
Ročník: 2016
Cenová kategorie: C - vyzrálé ceny
Objem (L): 0,75
Zbytkový cukr (g/l): 5,8
Kyselina (g/l): 7,4
Alkohol (obj.%): 14,0
Cukernatost moštu (oNM): 24,4
Uzávěr: korek
Číslo šarže: 09/16
Datum sběru: 06. 10. 2016
Položka byla vyprodána...
 

Toto Rulandské bílé je výrazně ovocné, minerální a krásně krémovité s podtóny čerstvého podmáslového chleba. V chuti je výrazně šťavnaté, minerální a krásně plné s krémovitou dochutí. Víno je z 31 let staré vinice a zrálo 5 měsíců na kvasnicích.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Jindra Kadrnka

Jindra Kadrnka s rodinou hospodaří ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti překrásné Pálavy a Dunajovských vrchů. Vinohradnictví a výrobě vína se spolu s celou rodinou věnují již řadu let. Vždyť je to již čtvrtá generace, která ve vinařství pokračuje

Ve vinici a ve sklepě pracoval už od dětství, ale jeho prvním a nejdůležitějším profesním krokem bylo první zaměstnání u firmy Mikrosvín Mikulov v roce 1991. Zde získal mnoho zkušeností a vědomostí. V současné době pracuje ve Vinařství Volařík Mikulov, kde mají společně Filipem Mlýnkem na starost výrobní část.

Kadrnků rodinné vinařství produje špičkový hrozen, protože oni věří, že pouze ten je základem pro vynikající víno. Jindra, jako správný vinohradník, klade důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově.

Pěstují pro Mikulovsko typické odrůdy a zároveň se nebojí vyzkoušet i ty nové. Jsou to především Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Veltlinské zelené, Rulandské bílé, Chardonnay, Pálava, z nových Johanniter. Z modrých odrůd důvěřují burgundskému Pinotu Noir.

#ShowMore#


Vinařská oblast:  Morava
Podoblast: Mikulovská
Obec: Březí
Rozloha vlastních vinic: 11 ha
Roční produkce:  60.000 lahví

Adresa: Jindřich Kadrnka, Mládežnická 542, 691 81, Březí


Objevte nové rozdělení Kadrnkových vín do systému K2, K3, K4:

k-system-kadrnka