Ryzlink vlašský Ořechová hora

  • pozdní sběr - 2019
  • suché
  • Ořechová hora, Březí
  • 205,79 Kč bez DPH
  • Už je bohužel vypité
249 Kč
Kategorie: VínaBílá Sauvignon (Sg), Bílá Ryzlink vlašský (RV), Zobrazit další kategorieBílá Ryzlink rýnský (RR), Bílá Sylvánské zelené (SZ), Bílá Veltlínské zelené (VZ), Bílá Chardonnay (Ch), Bílá Rulandské bílé (RB), Bílá Pálava (Pa), Bílá Muškát moravský (MM), Bílá Veltlínské červené rané (VČR), Bílá Cuvée, Bílá Rulandské šedé (RŠ), Bílá Solaris, Bílá Müller Thurgau (MT), Bílá Tramín červený (TČ), Bílá Hibernal (HI), Bílá Johaniter (JOH), C - vyzrálé ceny, Suché, Bílá Frankovka (Fr), Bílá Rotgipfler, Bílá Saphira, Růžová Ryzlink vlašský (RV)
Barva: Bílá
Země původu: ČR
Region: Mikulovsko
Trať, Obec: Ořechová hora, Březí
Odrůda: Ryzlink vlašský (RV)
Obsah cukru: Suché
Třída a druh: Pozdní sběr
Ročník: 2019
Cenová kategorie: C - vyzrálé ceny
Objem (L): 0,75
Zbytkový cukr (g/l): 7,5
Kyselina (g/l): 7,4
Alkohol (obj.%): 13,0
Cukernatost moštu (oNM):
Uzávěr: šroub
Číslo šarže: 0919
Alergeny: Oxid siřičitý a siřičitany
Položka byla vyprodána...
 

Tento ryzlink vlašský pochází z legendární trati Ořechová hora v Březí, víno pochází ze starých keřů, díky nimž může ve víně naplno vyniknout jedinečné vápenné podloží Pálavy. 

Zářivě žlutá barva se slámovými odlesky. Mohutná minerální vůně obohacená o sladké tóny hrozinek. Chuť je intenzivní, z počátku jemně kovová, s dlouhým závěrem kandovaného ovoce a oříšků.

Již Marie Terezie si nechávala posílat na svůj královský stůl "vlašáky" právě z této lokality.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Tomáš Vican

Rodinné vinařství filmového producenta Tomáše Vicana, jehož součástí je i Farma Pálava, kde jeho dcera Terezka vyrábí skvělé sýry. Vinařství tvoří vrstevnatá vína z hroznů z vinic jedinečných tratí okolo Mikulova. Vína zrají v dubových a akátových sudech a v originálních gruzínských amforách Kveri. V nich vznikají ojedinělá organická vína. Ležení vín probíhá v Bulharech, ve více než 100 let starých sklepích. Na Farmě Pálava prožijete nádherný čas při skleničce vína a domácích sýrech, místo vás učaruje moderní architekturou zasazenou do vinic.

Spojení minulosti a budoucnosti, úcta k tomu, co nám zanechali předci, a zároveň moderní přístup. To charakterizuje nové Vican rodinné vinařství.

Emblémem vinařství je mušlička. Nachází se totiž v Mikulově Mušlově na místech, kde se kdysi rozlévalo moře, a mušličky kolem můžete stále objevovat ve starých sedimentech. Vican rodinné vinařství hospodaří na 33 ha vinic, největší rozlohu zabírá trať Pod Mušlovem u Mikulova.

#ShowMore#


Vinařská oblast:  Morava
Podoblast: Mikulovská
Obec: Mušlov
Rozloha vlastních vinic: 45 ha
Roční produkce:  90.000 lahví

Adresa: Farma Pálava s.r.o., Lužánecká 1891/16, 602 00, Brno - Černá Pole