Doprodáváme, brzy bude vypité

Ryzlink rýnský VOC Znojmo

  • 1 z 2
  • pozdní sběr - 2016
  • Suché
  • Načeratický kopec, Načeratice
  • 197,52 Kč bez DPH
  • Už je bohužel vypité
239 Kč
Kategorie: VínaBílá Sauvignon (Sg), Bílá Ryzlink vlašský (RV), Zobrazit další kategorieBílá Ryzlink rýnský (RR), Bílá Sylvánské zelené (SZ), Bílá Veltlínské zelené (VZ), Bílá Chardonnay (Ch), Bílá Rulandské bílé (RB), Bílá Pálava (Pa), Bílá Muškát moravský (MM), Bílá Veltlínské červené rané (VČR), Bílá Cuvée, Bílá Rulandské šedé (RŠ), Bílá Solaris, Bílá Müller Thurgau (MT), Bílá Tramín červený (TČ), Bílá Hibernal (HI), Bílá Johaniter (JOH), C - vyzrálé ceny, Suché, Bílá Frankovka (Fr), Bílá Rotgipfler, Bílá Saphira, Růžová Ryzlink rýnský (RR)
Barva: Bílá
Země původu: ČR
Region: Znojemsko
Odrůda: Ryzlink rýnský (RR)
Obsah cukru: Suché
Třída a druh: Pozdní sběr
Ročník: 2016
Cenová kategorie: C - vyzrálé ceny
Objem (L): 0,75
Zbytkový cukr (g/l): 5,3
Kyselina (g/l): 7,5
Alkohol (obj.%): 12,5
Uzávěr: šroub
Číslo šarže: 1606
Položka byla vyprodána...
 

Krásný svěží a dlouhý ryňáček s dominující meruňkou, krásnou mineralitou a pevnou kyselinkou. Je to opravdu krásný a plný Rýňák s nekonečnou dochutí a šťavnatostí. Dá se pít celý večer a v podstatě je pokrmem sám pro sebe.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

PIÁLEK & JÄGER

Vinařství dvou kamarádů Kamila Piálka a Jaroslava Jägera, z Nového Šardorfu, pokračuje třetí generací v rodinné tradici výroby vína. Současná filozofie vinařství cílí především do nejvyšších pater gastronomie. Vína jsou vyráběna v malých šaržích okolo 3 až 5 tisíc kusů a jsou rozdělena do tří řad.

Tematická řada obsahuje mladá, svěží vína. V odrůdové řadě jsou především vína VOC Znojmo, jejímž je vinařství členem. Řada RV – Rukopis vinaře – je nejvyšší řadou vinařství a obsahuje vína, v nichž se projevuje práce se sudy, kryomacerace či spontánní kvašení. Vlajkovou lodí se staly jejich Grand reservy.  

 

 Vinařská oblast: Morava

Podoblast: Znojemská

Rozloha vlastních vinic: 3 ha

Roční produkce: 50 000 lahví

Adresa: Vinařství Piálek & Jäger s.r.o., Nový Šaldorf 234, 671 81, Nový Šaldorf-Sedlešovice