Tip

Ryzlink vlašský Pod Mušlovem

  • Pozdní sběr - 2018
  • Obec Mikulov, trať Pod Mušlovem
  • Suché
  • 185,12 Kč bez DPH
  • (2 lahv.) Máme skladem
    Můžeme doručit do: 29.9.2020
224 Kč
Kategorie: Vína
Barva: Bílá
Země původu: ČR
Region: Mikulovsko
Trať, Obec: Pod Mušlovem, Mikulov
Odrůda: Ryzlink vlašský (RV)
Obsah cukru: Suché
Třída a druh: Pozdní sběr
Ročník: 2018
Cenová kategorie: C - vyzrálé ceny
Objem (L): 0,75
Zbytkový cukr (g/l): 2,6
Kyselina (g/l): 7,3
Alkohol (obj.%): 14,0
Uzávěr: šroub
Číslo šarže: 0818
 

U Ryzlinků vlašský je zajímavé sledovat, jak dokáží odrážet lokalitu, na které se pěstují. Pálavské "Vlašáky" jsou známé pro svoji jedinečnou mineralitu. U nás můžete porovnat dvě trati - Pod Mušlovem a Ořechovou hora, každé z vín má svůj charakteristický projev.

Světle zlatavá barva, aroma je příjemně harmonické, připomínající zelený angrešt a kdoule, v chuti výrazná mineralita a svěží kyselinka

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Tomáš Vican

Rodinné vinařství filmového producenta Tomáše Vicana, jehož součástí je i Farma Pálava, kde jeho dcera Terezka vyrábí skvělé sýry. Vinařství tvoří vrstevnatá vína z hroznů z vinic jedinečných tratí okolo Mikulova. Vína zrají v dubových a akátových sudech a v originálních gruzínských amforách Kveri. V nich vznikají ojedinělá organická vína. Ležení vín probíhá v Bulharech, ve více než 100 let starých sklepích. Na Farmě Pálava prožijete nádherný čas při skleničce vína a domácích sýrech, místo vás učaruje moderní architekturou zasazenou do vinic.

Spojení minulosti a budoucnosti, úcta k tomu, co nám zanechali předci, a zároveň moderní přístup. To charakterizuje nové Vican rodinné vinařství.

Emblémem vinařství je mušlička. Nachází se totiž v Mikulově Mušlově na místech, kde se kdysi rozlévalo moře, a mušličky kolem můžete stále objevovat ve starých sedimentech. Vican rodinné vinařství hospodaří na 33 ha vinic, největší rozlohu zabírá trať Pod Mušlovem u Mikulova.

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.