Sylvánské zelené

Odrůda vína

Sylvánské zelené (Grüner Silvaner, Grüner Zierfandl) pochází pravděpodobně z Rakouska, kde tato odrůda vznikla samovolným opylením Tramínu červeného pylem krajové odrůdy Rakouské bílé. Na území České republiky se pěstuje od středověku, nyní nejvíce ve vinařské oblasti roudnické a čáslavské.

Hodnocení vína

Barva bývá zelenkavě žlutá. Vůně velmi svěží, s dominující minerálností, mírně kořenitá. V chuti je extraktivní, harmonicky svěží, s optimálním obsahem kyselin. Většinou středně plné, v koncovce chuti kořenité. Vhodné pro delší uchovávání.

Pokrmy k vínu

Vhodné ke studené kuchyni, mořským plodům, rybím pokrmům, resp. k bílým masům.

 

 

Vypito

Omlouváme se, ale všechno je v této kategorii již vypité, nebo snědené

ale nebojte se, možná už teď jsme někde v sklípku a sháníme pro Vás nová překvapení... :-)

Zkuste si zde prosím třeba najít něco jíného z naší bohaté nabídky

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.